Portfolioshoot

Soms heb ik een idee en wil iets nieuws uit proberen of een dier op de foto zetten die ik nog niet veel gefotografeerd heb. In dit soort gevallen zoek ik mensen met dieren voor een portfolioshoot.

Wat dit inhoud zal ik hieronder uitleggen.

 

 

Wat is een portfolioshoot

Zoals hierboven al een beetje uitgelegd. Met een portfolioshoot zoek ik een bepaald model. Dit kan een diersoort zijn, maar ook een bepaald ras van een diersoort.

De soort shoot is afhankelijk van het idee wat ik heb en waar ik een dier voor zoek. Dit kan voor portretten zijn, maar ook actie. 

Zodra ik iets zoek zal er een oproep komen via social media.

De foto's zullen gebruikt worden voor uitbreiding van mijn portfolio en getoond worden op deze website en ook op social media. Denk hierbij aan mijn pagina op Facebook, maar ook op Instagram en de site 500px. Hiervoor dient ook toestemming gegeven te worden vooraf aan de fotoshoot door middel van het invullen van een formulier. 

De foto's zullen niet doorverkocht worden en er is geen commercieel belang bij, puur ter uitbreiding van mijn eigen portfolio.

Indien ik deelneem aan een cursus of workshop kan het ook zijn dat ik daar modellen voor zoek, indien dit het geval is zullen de foto's ook binnen de organisatie waar ik de cursus of workshop volg. Dit zal altijd vooraf bij een oproep vermeld worden en ook bij het maken van een afspraak nog extra vermeld worden.

 

 

Wat krijg je ervoor

Als je uitgekozen bent om mee te doen aan een portfolioshoot dan krijg je voor medewerking het volgende:

 • 3 foto's op origineel formaat zonder logo
 • dezelfde 3 foto's met logo op webformaat (gemiddeld 1200x800), welke gebruikt mogen worden voor de eigen social media
 • mogelijkheid tot aankopen van meerdere foto's

De 3 foto's zullen door mij uitgekozen worden, dit omdat ik dan de beste beelden selecteer bij het idee waarvoor de shoot gemaakt is. De overige foto's komen op een aparte pagina op deze site te staan, welke beveiligd wordt met een wachtwoord. De link van de site en het wachtwoord zullen kenbaar gemaakt worden op de afgesproken wijze. De foto's op de uitkiespagina zullen voorzien worden van een groot logo door de foto heen, bij aankoop worden deze uiteraard zonder logo geleverd.

Foto's zullen altijd via Wetransfer naar je verzonden worden, dit is een dienst die in staat is om meerdere grote afbeeldingen door te sturen in een origineel formaat. Er wordt dan een link gestuurd waarvan de foto's gedownload kunnen worden, dit dient binnen 7 dagen na het krijgen van de link te gebeuren. Het advies is om dit (wegens grote bestanden) te doen via een laptop of desktop computer.

 

 

Wat verwacht ik

Naast de 'eisen' die ik vraag voor een portfoliomodel zijn er nog een paar regels waar een persoon zich aan dient te houden.

Vooraf aan de shoot vertel ik waar de foto's voor dienen en wat de bedoeling is van de uiteindelijke foto's.

 • De foto's die je krijgt zijn voor eigen gebruik.
 • De originele foto's mogen geprint worden om bijvoorbeeld in je eigen huis op te hangen.
 • Het is niet de bedoeling dat de foto's verspreid worden op andere wijze voor bijvoorbeeld commercieel drukwerk of andere verspreiding welke niet voor jezelf is.
 • Alleen de foto's met logo mogen verspreid worden via social media.
 • foto's mogen niet anders bewerkt worden dan verkregen. Het uiteindelijke beeld is mijn visitekaartje en geeft mijn stijl weer.
 • Als er een afspraak gemaakt is, verwacht ik dat je op tijd bij de locatie bent
 • Indien je onverwachts niet kan dat dit tijdig doorgegeven wordt.
 • Het dier er verzorgd uitziet, schoon en netjes

Ook bij een portfolioshoot zijn de Algemene voorwaarden van toepassing, deze zijn hier te vinden en kunnen desgewenst per mail verstrekt worden. Door een afspraak te maken ga je automatisch akkoord met de voorwaarden.

 

 

Wat zijn de kosten

Voor de fotoshoot zelf worden geen kosten in rekening gebracht. 

Wil je naast de 3 foto's meerdere foto's van de shoot hebben, dan kunnen deze aangekocht worden voor een klein bedrag. Zie ook de prijslijst.        

Indien de reistijd meer dan 15 kilometer bedraagt, enkele reis dan vraag ik wel een reiskostenvergoeding.

Waar kan je je aanmelden

Als ik een model zoek voor uitbreiding van mijn portfolio dan zal een oproep geplaatst worden op social media. Voornamelijk via mijn pagina op Facebook en Instagram. Vergeet niet om mijn pagina te liken of mij te volgen op Instagram, bij plaatsing zal ik zoveel mogelijk je taggen. Bij deze oproep zal alle informatie staan met betrekking wat ik zoek, wanneer en waar. Aanmelden kan altijd via de originele oproep.