Foto pakketten

Voor fotoshoots kan je kiezen uit een pakket. Bij elk pakket staat wat erbij zit. De pakketten zijn voorzien van nummers. Zie voor prijzen de pagina waarop deze vermeld staan. 

 

Voor elke fotoshoot geldt dat deze in de buitenlucht genomen zullen worden op een overeen gekomen locatie, soms is het mogelijk om een fotoschoot binnen te doen waarbij ik naar je toe kom.

 

Bij afspreken van een fotoshoot vraag ik een aanbetaling welke binnen 7 dagen voldaan dient te zijn, hiermee is de opdracht bevestigd. Het overgebleven bedrag dient 2 dagen voor de fotoshoot betaald te zijn. Indien dit niet gebeurd zal de fotoshoot uitgesteld of afgelast worden. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden. Indien de fotoshoot korter tevoren geboekt wordt, dan wordt het volledige bedrag ineens gevraagd. 

 

Korte uitleg over mijn werkwijze bij een fotoshoot.

Er zal een kort gesprek komen om elkaar een beetje te leren kennen en wat bekend met elkaar te raken. Ook zal ik kort kennismaken met het dier, waarbij ik rekening hou met de aanwijzingen die er mogelijk zijn van de eigenaar en ik kijk naar hoe het dier reageert. Ik zal mij nooit opdringen en iets doen waarbij het dier of de eigenaar zich niet fijn bij voelt.

Hoewel geposeerd zeker een optie is, hou ik er zelf heel erg van om spontane foto's te nemen. Zeker als er foto's gemaakt worden van een eigenaar samen met een dier, dan vraag ik om gewoon jullie ding te doen en maak ik ondertussen de foto's. 

 

Verder vraag ik altijd om zelf iets mee te nemen voor het dier om te belonen, dit kan een speeltje zijn of snoepjes. Die je als eigenaar zelf mee dient te nemen. Dit doe ik omdat er dieren zijn die allergieën hebben of misschien zelfs helemaal geen lekkers mogen. Het is wel aan te bevelen om iets mee te nemen en tussendoor regelmatig te belonen.

Indien fotoshoots binnen nodig zijn omdat een dier niet naar buiten kan, dan is het aan de opdrachtgever om te zorgen voor een ruimte waar goede belichting is. Ik maak geen gebruik van flitsers bij dieren en werk voornamelijk met daglicht. 

 

Foto's worden altijd digitaal aangeleverd. Dit gebeurd via Wetransfer. Je krijgt dan een link waarvan de foto's gedownload kunnen worden. Zodra je de link ontvangen heb, dient dit binnen 7 dagen te gebeuren anders vervalt de link. Dit is iets van de site en heb ik geen invloed op. Advies is om de foto's op een computer of laptop te downloaden, dit heeft te maken met de grootte van de bestanden. Ik kan geen garantie bieden bij het downloaden op een smartphone of tablet.

In sommige gevallen is het mogelijk om de bestanden via een usb geleverd te krijgen, hiervoor zal een extra bedrag gerekend worden om de kosten van de usb + verzending te dekken. Geef dit wel van te voren aan, de levertijd zal dan iets langer duren dan bij digitale versturing.

 

Afhankelijk van het werk kan het ongeveer 2/3 weken duren voor de foto's geleverd worden. Dit heeft te maken met uitzoeken en bewerking van de foto's. Mocht het zo zijn dat ik eerder klaar ben dan kan het korter duren.

Indien het door omstandigheden langer duurt zal daar altijd een bericht over gestuurd worden met de geschatte levertijd.

 

Hoewel ik een voorselectie maak van de foto's kan je zelf de foto's naar keuze uitkiezen. Hiervoor zal op deze site een speciale pagina aangemaakt worden met een wachtwoord waarvan ik de link + het wachtwoord stuur zodra deze pagina gereed is. . 

Hierna kan je het aantal foto's dat bij de fotoshoot hoort aangeven en mocht je er meer willen dan zijn deze voor een extra bedrag bij te kopen. De extra foto's zullen verzonden worden zodra het bedrag ervoor voldaan is. Je krijgt dan de foto's op originele resolutie zonder logo en op webformaat ( 1200 x 800) met logo, deze laatste mogen op sociale media gebruikt worden.

Het gaat dan om de onbewerkte foto's. De gekozen foto's zullen bewerkt worden en de uiteindelijke look krijgen.

 

 

Pakket 1 

 

Bij dit pakket betaal je niet voor een volledige fotoshoot, maar per foto.  Voor dit pakket worden wel reiskosten gerekend.

Hoe werkt dit:

 • Je boekt een fotoshoot zoals de andere pakketten, maar in plaats dat je een vast aantal foto's krijg die bij het pakket horen, kies je alleen de foto's die je wilt hebben. 
 • De foto's komen zoals hierboven in de uitleg staat op een aparte pagina beveiligd met wachtwoord te staan op deze site. 
 • In de link die je krijgt kies je de foto's die je wilt hebben en die worden dan bewerkt en naar je verzonden. 
 • Je krijgt de foto's in hoge resolutie zonder logo voor eigen gebruik en in webformaat voor sociale media met logo

Wat verwacht ik?

 • Dat je op de afgesproken tijd aanwezig ben
 • Indien het onverwachts niet door kan gaan, dat er tijdig afgezegd wordt
 • Dat het dier schoon en toonbaar is
 • Als er speciale wensen / bijzonderheden zijn met betrekking tot het dier (bijvoorbeeld benadering, dier kan iets wel/niet, etc.) dat dit bij boeking gemeld wordt.

 

Pakket 2

Bij dit pakket krijg je een fotoshoot met een duur van maximaal een half uur. Deze fotoshoot is voor mensen die mooie foto's van hun dier willen, maar niet heel veel tijd hebben of voor jonge dieren.

Gezien de duur van de fotoshoot beperk ik dit tot portret of actie fotografie

De fotoshoot vindt plaats op een locatie zoals overeen gekomen in of in de buurt van Eindhoven. 

De foto's kunnen portret foto's zijn, actie foto's of een combinatie hiervan zoals afgesproken bij het boeken van de fotoshoot

Inbegrepen bij deze fotoshoot is:

 • Maximaal 2 dieren of 1 dier en 1 persoon
 • extra dieren of personen is mogelijk voor een extra bedrag (dit bij boeking aangeven)
 • Portret of actie fotografie (bij boeking aangeven)
 • 5 foto's op hoge resolutie zonder logo
 • 5 foto's op webformaat (1200 x 800) met logo voor gebruik op sociale media (dit zijn dezelfde foto's als die op hoge resolutie)
 • extra foto's kunnen voor een extra bedrag bijbesteld worden

Wat verwacht ik?

 • Dat je op de afgesproken tijd aanwezig ben
 • Indien het onverwachts niet door kan gaan, dat er tijdig afgezegd wordt
 • Dat het dier schoon en toonbaar is
 • Als er speciale wensen / bijzonderheden zijn met betrekking tot het dier (bijvoorbeeld benadering, dier kan iets wel/niet, etc.) dat dit bij boeking gemeld wordt.

 

Pakket 3 

Bij dit pakket zijn diverse mogelijkheden, zo kunnen er portretfoto's gemaakt worden, maar ook actie en spontane foto's. Het is mogelijk om meerdere dieren vast te leggen of een dier en een mens. Bij de fotoshoot is een maximum van 2 dieren of 1 dier en 1 mens, meer is altijd een optie voor een kleine meerprijs. 

 

De fotoshoot vindt plaats op een locatie zoals overeen gekomen bij boeking. 

Er is geen tijd verbonden aan deze shoot.  

 • Maximaal 2 dieren of 1 dier en 1 persoon
 • extra dieren of personen is mogelijk voor een meerbedrag (dit bij boeking aangeven)
 • 7 foto's op hoge resolutie zonder logo
 • 7 foto's op webformaat (1200 x 800) met logo voor gebruik op social media (dit zijn dezelfde foto's als die op hoge resolutie)
 • extra foto's kunnen voor een extra bedrag bijbesteld worden

Wat verwacht ik?

 • Dat je op de afgesproken tijd aanwezig ben
 • Indien het onverwachts niet door kan gaan, dat er tijdig afgezegd wordt
 • Dat het dier schoon en toonbaar is
 • Als er speciale wensen / bijzonderheden zijn met betrekking tot het dier (bijvoorbeeld benadering, dier kan iets wel/niet, etc.) dat dit bij boeking gemeld wordt.

 

Pakket 4

Heb je een nestje en wil je daar graag foto's van? ook dit is mogelijk, ik kom dan naar je toe en maak foto's van de dieren. Dit kan op verschillende leeftijden van de jonge dieren. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor verkoop advertenties en ook kan een foto meegegeven worden aan de nieuwe eigenaar waar het dier naartoe gaat. 

Deze foto's worden digitaal aangeleverd.

Bij dit pakket reken ik reiskosten van startlocatie tot locatie van de fotoshoot.

Inbegrepen bij deze fotoshoot is:

 • groepsfoto van alle jonge dieren
 • 1 foto per jong dier
 • eventueel foto van de moeder (en indien aanwezig de vader) indien gewenst
 • alle bovenstaande foto's in hoge resolutie en webformaat (1200 x 800) met logo voor sociale media

Het is eventueel mogelijk om nog een individuele foto per jong dier te maken op de  leeftijd dat ze bijna naar de nieuwe eigenaar gaan, welke meegegeven kan worden aan de nieuwe eigenaar. Er kan dan gekozen worden voor digitale verzending of voor een print. Zie voor voor maten en prijzen de prijslijst.

 

Pakket 5

Dit pakket is voor mensen die evenementen organiseren, zowel grote als kleine. Dit kan van alles zijn, van een groot evenement van een paar dagen tot een klein evenement van een paar uurtjes (bijvoorbeeld diploma uitreiking op een hondenschool) en alles hier tussenin natuurlijk.

Ook zijn er meerdere mogelijkheden van de onderwerpen die je graag wilt laten zien. Dit kan zijn van overzichtsfoto's van het hele evenement, of alleen deelnemers, of een combinatie hiervan. Dit kan tijdens de boeking besproken worden. Levertijd is afhankelijk van de hoeveelheid foto's en kan iets langer zijn dan de levertijd van een gewone fotoshoot. Zijn de foto's sneller nodig? Dan is er in overleg  iets te regelen. 

Bij de langere uren zitten ook pauzes ingelast voor tussendoor even iets te kunnen eten of drinken.

Indien er ook in de avond gewerkt moet worden komt er een toeslag bij voor de avonduren.

Op alle foto's zit een gebruikerslicentie voor gebruik binnen de organisatie en mogen niet aan derden verkocht worden om beschikbaar worden gesteld, indien er toch aan derden verstrekt wil worden neem dan contact op voor de mogelijkheden en een prijsopgave. De auteursrechten blijven bij mij als fotograaf. 

Het is niet de bedoeling om individuele deelnemers foto's te verstrekken. Hiervoor kan een extra pakket gekocht worden of deelnemers kunnen zelf bij mij de foto('s) kopen. 

Over het algemeen zullen de foto's digitaal verstuurd worden via Wetransfer (dit kan tot maximaal 2gb). Indien er meer bestanden zijn of groter dan de 2gb, dan is er de mogelijkheid om een usb stick te kopen. Dit is een usb stick van 32gb en kunnen 1000 tot maximaal 1600 foto's op.

Twee weken voor plaatsvinden van het evenement moet het volledige bedrag overgemaakt zijn op de rekening. Gaat het door omstandigheden niet door? dan kan tot zes weken kosteloos geannuleerd worden, hierna worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Prijzen (te vinden in de prijslijst) zijn voor dit pakket exclusief 21% BTW.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor dit pakket:

 

Pakket 5A

Dit pakket is voor de evenementen die maximaal 3 uur duren. Deze werkt op basis van een uur prijs. 

Wat krijg je hiervoor:

 • Foto's zoals afgesproken tijdens boeking
 • foto's hoge resolutie met logo (zonder logo bespreekbaar voor meerprijs)
 • foto's mogen gebruikt worden voor sociale media en eigen reclamedoeleinden van de organisatie

Pakket 5B

Pakket B is een pakket voor een halve dag. Een halve dag is gedurende 4 uur (dit is inclusief een pauze van 15 minuten). Een halve dag kan in de ochtend, middag of avond geboekt worden. 

 Wat krijg je hiervoor:

 • Foto's zoals afgesproken tijdens boeking
 • foto's hoge resolutie met logo (zonder logo bespreekbaar voor meerprijs)
 • foto's mogen gebruikt worden voor sociale media en eigen reclamedoeleinden van de eigen organisatie 

Pakket 5C

Dit pakket is voor een hele dag. Een hele dag is gedurende 8 uur (dit is inclusief 3 pauzes van 2x 15 minuten en 1 x half uur). Een hele dag kan geboekt worden voor ochtend/middag of middag/avond. 

Wat krijg je ervoor:

 • Foto's zoals afgesproken tijdens boeking
 • foto's hoge resolutie met logo (zonder logo bespreekbaar voor meerprijs)
 • foto's mogen gebruikt worden voor sociale media en eigen reclamedoeleinden van de eigen organisatie

Pakket 5D 

Heb je een evenement wat meerdere dagen duurt? Ook dit is een optie. Hiervoor wordt minimaal een dagprijs berekend eventueel aangevuld met pakket 5A of 5B afhankelijk van de lengte van de dag, per dag. Dit is inclusief pauzes om wat te kunnen eten en drinken tussendoor. Is de locatie goed te bereiken binnen een half uur van mijn startlocatie dan zullen er reiskosten berekend worden. Is de locatie verder weg, dan zullen er kosten bij komen voor overnachting in de buurt (of er moet een kamer / appartement op de locatie zelf beschikbaar zijn waar ik gedurende het evenement mag verblijven, voor eten en drinken zorg ik zelf, gaat alleen om overnachting. De beschikbare ruimte moet wel voor 1 persoon zijn, geen groepsruimte). Deze kosten zullen uiteraard  van te voren kenbaar gemaakt worden. 

Wat krijg je ervoor:

 • Foto's zoals afgesproken tijdens boeking
 • foto's hoge resolutie met logo (zonder logo bespreekbaar voor meerprijs)
 • foto's mogen gebruikt worden voor sociale media en eigen reclamedoeleinden van de organisatie