Documenten

Op deze pagina kunt u documenten vinden die gehanteerd worden bij de fotografie.

Hierbij kan je denken aan zaken als privacy verklaring en algemene voorwaarden, maar ook formulieren die ingevuld moeten worden voordat een fotoshoot van start gaat.

Deze documenten kunnen helaas niet vanaf de site gedownload worden. Wil je een exemplaar ontvangen om rustig te kunnen bekijken, kan ik deze altijd via de mail versturen.

Let op! om de documenten te kunnen bekijken is het belangrijk dat je cookies geaccepteerd heb.

Elk document kan ook aangevraagd worden en per e-mail verstuurd worden. 

De formulieren om in te vullen voor een shoot, kunnen ook van te voren toegestuurd worden, maar over het algemeen neem ik deze mee naar de fotoshoot om ter plekke in te vullen.

De volgende documenten kan je hier vinden (je kan erop klikken om direct naar het document te gaan)

In de algemene voorwaarden wordt beschreven wat de voorwaarden zijn bij een fotoshoot en de wettelijke regelingen.

Een vrijwaringsverklaring portretrecht wordt gevraagd om in te vullen bij een fotoshoot van een dier (in dit geval), hierbij geef je aan akkoord te gaan dat de foto's gebruikt worden voor portfolio gebruik en social media.

Een model verklaring gaat net iets verder dan een vrijwaringsverklaring. Bij een model verklaring ga je akkoord met het gebruik van foto's voor zowel portfoliogebruik van de fotograaf als eventuele commerciële mogelijkheden. Dit wil zeggen dat de foto's gebruikt mogen worden voor verkoop, zowel digitaal als print werk. In dit geval gaat het om een model verklaring waarbij foto's van een dier worden gemaakt.

Een vrijwaringsverklaring portretrecht wordt gevraagd om in te vullen bij een fotoshoot van een persoon (in dit geval), hierbij geef je aan akkoord te gaan dat de foto's gebruikt worden voor portfolio gebruik en social media.

Een model verklaring gaat net iets verder dan een vrijwaringsverklaring. Bij een model verklaring ga je akkoord met het gebruik van foto's voor zowel portfoliogebruik van de fotograaf als eventuele commerciële mogelijkheden. Dit wil zeggen dat de foto's gebruikt mogen worden voor verkoop, zowel digitaal als print werk.

In een privacy verklaring staat hoe ik als fotograaf omgaat met je gegevens.